Bevers

Alle actuele belangrijke data voor het seizoen 2017/2018

Lees meer: Belangrijke data

Over de Bevers

Bij scouting heten jongens en meisjes van 5, 6 en 7 jaar oud Bevers.

De Bevers doen allerlei activiteiten. Ze gaan op avontuur in de bossen, lopen samen een tocht, knutselen met z’n allen of zitten gezellig rond het kampvuur. Bevers doen allerlei leuke dingen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen. Bevers hebben zo hun bevermanieren, speels en het bevorderen van het groepsgevoel. De Bevers leren spelenderwijs samen te werken.

Voorbeelden van programma's

Bouw je eigen hut
Bosspelletjes
Water, spons, vuur
Levend kwartet
Kim spelen
Dieren spelletjes
Dobbelsteentocht
Reflectortocht
Zelf iets lekkers bakken

Kampen;
Ter voorbereiding op het grote zomerkamp gaan wij met de Bevers twee keer per jaar op weekendkamp. Deze weekenden zijn op de blokhut in Gemert. Dit doen wij om de Bevers vast te leren wennen aan het spelen en eten in een grote groep. Ook omdat het slapen anders is dan thuis laten we ze eraan wennen.
Tijdens deze weekenden leert de Beverleiding de Bevers beter kennen en andersom natuurlijk ook.

Groepsweekendkamp;
Eén keer in het jaar wordt er een groepsweekend georganiseerd, in dat weekend gaan alle speltakken van scouting Willibrordus Gemert gezamenlijk een weekend op kamp. De bevers gaan op dit kamp alleen op zaterdag mee

Zomerkamp;
Eén keer per jaar gaan de Bevers op zomerkamp, ze blijven dan een hele week van huis weg. Dit zomerkamp heeft ieder jaar weer een ander thema en een andere locatie. We gaan dan erg leuke dingen doen, zoals zwemmen, spelen, laat opblijven... Meer uitleg hierover zal worden gegeven tijdens een ouderavond speciaal voor het zomerkamp.

Leidingteam;
De leiding van de Bevers speelt graag mee. Ieder heeft zijn talenten en een goede opleiding. Zij volgen trainingen en cursussen om het voor de kinderen en de leiding zo veilig en afwisselend mogelijk te maken. De leiding heeft speciale namen.
Het leidingteam van de Bevers bestaat uit:

Kuifje Wilfred Boudewijns
Speedy    Sandra Verspaget
Woody Bart van Hoeij
Dory Renate Slegers
Abu Luuk Retera
Becky Lotte Vereijken
Rafiki Martijn verbakel

Contributie;

De contributie bedraagt per jaar € 108,00. Dit is over 12 maanden verdeeld. Dit bedrag kan alleen worden voldaan via de Rabobank in Gemert.
Rekeningnummer: NL37RABO0116132736
t.n.v. Scouting Willibrordus Gemert
Inzake Bevers
o.v.v. voor- en achternaam van het leugdlid en de maand.

Scoutshop;
Bevers hebben een eigen uniform. Deze is te koop bij de Scoutshop. Of hou het prikbord in de gaten.
De Scoutshop bij Gemert in de buurt is die van Eindhoven.
Deze ligt op het bedrijventerrein Achtste Barrier, op de Cahorslaan 20.
De beheerder is te bereiken op 06-51520167 of kijk op:
www.scoutshop.nl

Contact;
Wil je meer weten of wil je een keer komen kijken bij de Bevers?
Of zit je al bij de Bevers, maar kun je een keertje niet?

Neem dan even contact op met: Sandra Verspaget (Speedy) 06-46383200

Tot ziens!