Scouting Willibrordes Gemert: Da's Pa's Leven!

Welkom op de website van Scouting Gemert

Welpen

Halloween

Donderdag 11 oktober hebben de welpen meisjes pompoenen omgetoverd tot halloween pompoenen. We kregen allemaal ons eigen pompoen, daar mochten we het dekseltje vanaf snijden en dan de binnenkant met de lepel of met onze handen leeg halen. Toen de binnenkant leeg was kregen we een stift om het gezicht erop te tekenen. Met een mesje mochten we de ogen neus en mond eruit snijden. Toen het gezicht erop zat konden we de rest van de pompoen versieren. Bij iedere tafel was een leiding aanwezig om ons te helpen als het even niet lukte. We hebben nog een glaasje drinken gekregen en een koekje. Het was een gezellige avond met alle welpen meisjes samen.

Oorsprong Halloween,
De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel All Hallows Eve, (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, het Ierse woord voor de maand november).


Welpen en de Jungle

De spelgroep bij de scouting voor kinderen van 8 tot 11 jaar heet Welpen en richt zich voornamelijk op de Mowgli verhalen uit het Jungleboek. De leiders en leidsters nemen namen aan die uit het boek komen. De jeugdleden zijn allen jonge wolven, welpen, en leren door het spel om samen te spelen, de natuur te waarderen, enz. 

Lees meer: Welpen en de Jungle

De Horde (Do, avond van 18.45 tot 20.15 uur)

Wij willen graag dat iedereen 5 minuten (dus geen 20 minuten) voor aanvang van de horde aanwezig is zodat wij op tijd kunnen beginnen met ons spel.
De kinderen moeten in de blokhut worden gebracht en opgehaald. Ze mogen niet voor aan de weg op de ouders wachten. Het is verboden voor de ouders met de auto het pad op te rijden. Dit i.v.m. de veiligheid voor de kinderen.

Lees meer: De Horde (Do, avond van 18.45 tot 20.15 uur)

Installatie

Na een bepaalde tijd als welpen-lid meegedraaid te hebben met de horde, (ongeveer een half jaar) kan een welp geïnstalleerd worden. Dit houdt in dat er een uniform moet worden aangeschaft. De welp mag de groene blouse, vanaf het moment dat hij lid is,  al dragen tijdens de horde. Pas op het moment van installatie krijgt de welp een groepsdas en insignes op zijn blouse.

Lees meer: Installatie

Weekendkampen

Ter voorbereiding op het grote zomerkamp gaan wij met de welpen een aantal weekenden op kamp. Het eerste weekend is meestal op onze eigen blokhut. We proberen daarna nog twee weekenden meer met de kinderen op kamp de gaan. De locatie kan dan ook ergens anders zijn. De weekendkampen zijn om de kinderen vast te laten wennen aan het spelen, eten en slapen in een grote groep.

Lees meer: Weekendkampen

Rimboeboek

De welpen houden elke week een logboek bij. Het is de bedoeling dat iedere welp twee keer per jaar schrijft wat hij deze avond heeft gedaan, zo kunnen wij aan het einde van het seizoen alles nog eens terug lezen, uzelf kunt ook eens iets lezen wat de welpen zoal doen door het jaar heen. Klik hier voor enkele stukjes uit ons Rimboeboek

Meekijken? Dat kan, iedere week!

Wanneer je eens met eigen ogen wilt zien wat we doen op onze draaiavonden dan ben je iedere week van harte welkom! Klik hier voor meer informatie over onze Hordes.
Scouting Willibrordus Gemert | De Hoef 22 | 5421 ZK Gemert | Zygo.nl