Agenda

Het Flierenfluitersbal van Scouting Willibrordus vindt plaats in de blokhut De Hoef.
Alle Scouts zijn welkom van 19.00 uur tot 20.15 uur.
Op deze avond zal ook bekend worden gemaakt wie de Prins en de Prinses van de Flierefluiters zijn.

Het Carnaval wordt georganiseerd door de speltak Explorers.

Onderstaande informatie is voor (jeugd)leden van scouting Gemert. Dit jaar kun je de kilometervreettocht ook als niet lid lopen. Klik op het plaatje hierboven voor meer info.

K.V.T. betekend Kilometer Vreet Tocht(sponsorloop), de KVT is de enige sponsoractie van Scouting Willibrordus bij de Gemertse bevolking, de opbrengst komt ten goede aan de jeugdleden van elke speltak en wordt gebruikt om de jeugdleden wat meer te kunnen bieden.

De Kilometer-Vreet-Tocht start dit jaar om 08.00 uur bij de blokhut.

Het eindpunt is onze eigen blokhut.

Hier volgen alvast enkele tips om zonder blaren het eindpunt te halen:
 •  Was je voeten elke avond met koud water zonder zeep;
 •  Houdt je nagels kort geknipt;
 •  Draag schone sokken en draag ze binnenstebuiten;
 •  Draag stevig goed ingelopen schoenen, het liefst leren schoenen, waarin je voeten goed omsloten worden en toch je tenen goed kunt bewegen.

SPONSORLIJSTEN:
Voor maandag 25 maart moet je je sponsorlijst ingeleverd hebben bij één van de inleveradressen of bij je eigen leiding (zie sponsorlijst).

DE GROTE DAG:
Op zondag 7 april verwachten wij jullie om 08.00 uur bij de blokhut

Je moet je uniform aandoen (compleet).
Verder moet je meenemen:
 ♦  Boterhammen (voor onderweg)
 ♦  Een mok (bevers en welpen niet) hebben mokken van de eigen speltak
 ♦  Een pen en papier
 ♦  Regenkleding
Doe dit alles in een zugzakje, dat draagt makkelijk.

Voor snoep, fruit, drinken, soep en dergelijke zal de leiding voor zorgen.
Wij hopen iedereen met frisse moed en een goed humeur op zondag 7 april om 08.00 uur te kunnen begroeten.

(De jeugdleden krijgen hierover een brief mee)

De K.V.T. wordt georganiseerd door de speltakken Welpen & Bevers.

Scouting Willibrordus Gemert is jaarlijks direct betrokken bij de viering van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei op het Ridderplein ter nagedachtenis aan de gevallenen uit de tweede wereldoorlog.

Van iedere speltak doen 3 leden en 2 leidinggevenden hier aan mee, uitgezonderd zijn de Bevers.

Alle leden en leidinggevenden dienen in volledig uniform om 18.15 uur op het Ridderplein aanwezig te zijn.

De Dodenherdenking wordt mede georganiseerd door het Bestuur.

Nadere informatie volgt spoedig.
De jeugdleden en ouders worden hierover per brief of email geinformeerd.

Het groepsweekend wordt georganiseerd de speltakken  Scouts & Roverscouts

Op deze vrijdagavond 30 augustus tussen 19.00 uur en 20.00 uur worden de oudste leden van de speltakken "OVERGEVLOGEN" naar een oudere speltak.
Dit gebeurt allemaal op een zeer ludieke wijze door middel van bv een spel, zodat iedereen er van mee kan genieten.
De Overvliegers worden gedurende dit spel als het ware uitgezwaaid door hun speltak en onthaald door de speltak waar zij naar toe gaan, dit alles vindt plaats op het speelterrein bij de blokhut De Hoef.
Alle ouders, broertje, zusjes, vrienden en vriendinnen zijn van harte welkom.

VOOR DE OVERVLIEGERS:
Het is verstandig om een extra setje kleren mee te nemen, je weet maar nooit.........
(De jeugdleden krijgen hierover een brief mee of email thuis)

Het Overvliegen wordt georganiseerd door de speltak Scouts.